Wintersport in Finland

wintersport in finland

Afhankelijk van de locatie begint de winter in Finland in november en kan tot vijf maanden duren, met temperaturen variërend van een zoele nul tot een adembenemende min 35.
Wintersport in Finland zit in het bloed, geen verrassing in een land waar de winter meer dan een half jaar kan duren. Of je nu een beginner of liefhebber van wintersport bent, er is geen betere plek om naar toe te gaan.
Het Finse landschap is zo perfect voor wintersport dat het soms moeilijk te geloven is. Van de bevroren watervallen tot de bevroren meren, of je nu op het ijs wilt klimmen of eronder wilt duiken, het is hier in gelijke mate. De lichte heuvels en uitgestrekte, vlakten van het land zijn ideaal voor liefhebbers van alpineskiën of, als je liever een beetje meer power wilt, de sneeuwscooters. Dan hebben we het nog niet eens over de talloze gebieden waar je je snowkite kunt oplaten en een stevige wind kunt benutten. Ook sledetochten met honden of rendieren zijn mogelijk, net als het wandelen op ‘sneeuw’schoenen. Voor vissers is er de mogelijkheid om te gaan ijsvissen.

Alles over snowboarden, skiën en Finse skigebieden

 
 
wintersport in finland 2