Turku

turku
Turku – Suomen Joutsen

Hoe herken je een middeleeuwse Europese stad? Sommigen zeggen dat het de rivieroever, het marktplein, het kasteel en de kathedraal is. Dat klinkt bekend, sterker nog, dat klinkt als Turku! Turku is niet alleen de enige stad in Finland die aan alle bovenstaande criteria voldoet, maar ook een levendige moderne stad met veel evenementen.

Langs de Aura rivier, wandel je door middeleeuws geplaveide straatjes.

De rivier is het hart van de stad. In de zomer komen de rivieroevers tot leven wanneer mensen hier samenkomen om te eten, drinken en naar muziek te luisteren. Er liggen oude zeilschepen aangemeerd in de rivier en je kunt cruises maken naar de archipel of naar het nabijgelegen Naantali. Cruiseschepen varen dagelijks van de haven van Turku over de Oostzee naar Zweden.

Officieel staat Turku al sinds 1229 op de kaart bij de Aurajoki rivier en sindsdien is het geroezemoes niet meer gestopt. In de zomer bruist de stad van evenementen en festivals: tango, muziek, theater, kunst, design en nog veel meer.

Steek de brug over of neem de gratis Föri-veerboot naar de westelijke oever, waar de belangrijkste bezienswaardigheden het Turku-kasteel, het maritieme centrum Forum Marinum en de museumschipvloot (inclusief de voltuig Suomen Joutsen), evenals het Apotheekmuseum en Qwensel House. Dichter bij het marktplein vindt u het onlangs gerenoveerde Turku Art Museum, de markthal en de prachtige hoofdbibliotheek.

Visit Turku