Accommodatie in Finland

Hotels, hostels, B&B

bed en breakfast

Er is een breed scala aan accommodatie in Finland, van de gebruikelijke hotels, hostels en Bed & Breakfast’s, of de huisjes en hutten aan de oevers van het meer en boerderijen op het platteland, tot de zeer ongebruikelijke kans om uw nachten door te brengen in een Iglo Hotel of onder de sterren en het noorderlicht in een glazen iglo!

Vakantie huisjes

De klassieke Finse vakantie wordt het best ervaren door een vakantiehuisje te boeken; er zijn letterlijk tienduizenden huisjes, hutten, chalets en villa’s te huur door het hele land, en de meeste hebben de drie essentiële dingen die de Finnen zelf verwachten: een sauna, een roeiboot en een meer.
Duizenden mensen van over de hele wereld komen hier het hele jaar door om weekenden, vakanties of familiebezoeken door te brengen en om te ontspannen in een houten huisje aan het meer, genietend van de stilte.
Met name in het Saimaa merengebied is het huren van een huisje populair om daar te genieten van de ongerepte natuur. Rond Savonlinna heeft u een ruime keuze.
Website: VisitSavonlinna. Zie ook: Fins huisje Savonranta.

Kamperen in Finland

kamperen in finland

Finse campings liggen altijd in een natuurlijk charmante omgeving, altijd aan een rivier, een meer of de zee, en bieden drie soorten accommodatie: staanplaatsen en plaatsen voor tenten en caravans, eenvoudige hutten en grotere huisjes. Ze hebben meestal een keuken, een sauna, toiletten en douches, een kinderspeelplaats, een wasserette, een café, minigolf (iets van een Finse obsessie) en bieden boot- en fietsverhuur. O.a. de ANWB heeft een overzicht van Finse campings.