Finland het gelukkigste land ter wereld

Finland het gelukkigste land ter wereld.

Sinds 2002 gebruikt het World Happiness Report, gepubliceerd door het Sustainable Development Solutions Network, een wereldwijd initiatief var de Verenigde Naties, statistische analyses om de gelukkigste landen ter wereld te bepalen. In de update van 2021 concludeerde het rapport dat Finland het gelukkigste land ter wereld is. Ook in 2023 is Finland het gelukkigste land ter wereld, voor de zesde keer op rij.

Finland is gerangschikt als ’s werelds gelukkigste land op basis van het rapport van 2021, met een score van 7,8 van een totaal mogelijke score van 10. De schrijvers van het rapport hebben de inwoners van Finland beoordeeld voor het sterke gevoel van gemeenschappelijke steun en wederzijds vertrouwen, om niet alleen te helpen de nummer 1 plaats veilig te stellen, maar (nog belangrijker) het land als geheel te beoordelen bij het navigeren door de COVID-19-pandemie. Bovendien hadden Finnen sterk het gevoel dat ze vrij waren om hun eigen keuzes te maken, en toonden ze minimale verdenking van corruptie bij de overheid. Beide factoren dragen sterk bij aan het algehele geluk.

Finland is voor het zesde achtereenvolgende jaar de nummer 1 (ze stonden op nummer vijf in 2017). Met een score van 7,889 heeft Finland opnieuw de toon gezet voor andere landen als het gaat om factoren als sociale steun, een gezonde levensverwachting, vrijheid, percepties van corruptie en dystopie (samenleving met louter akelige kenmerken).

In totaal werden meer dan 150 landen beoordeeld op hoe gelukkig hun burgers zichzelf vinden. Het rapport hield rekening met factoren zoals waargenomen vrijheid, eerlijkheid, welzijn, goede gezondheid en vrijgevigheid bij het opsommen van elk land. Finland werd in de top vijf vergezeld door IJsland, Denemarken, Zwitserland en Nederland.

https://www.youtube.com/watch?v=TOvE39u2GEU