Reizen naar Finland

Reizen naar Finland : mogelijkheden om naar Finland te reizen; met het vliegtuig, met de auto en boot, met de trein.

Vliegen

vliegen naar finland

Er vliegen meerdere maatschappijen (al dan niet rechtstreeks) van Schiphol naar Finland.

 

Auto en boot

met de boot naar finland

De enige rechtreekse veerverbinding met Helsinki is via Travemünde in Duitsland. Voor de overige veerverbindingen reis je via Denemarken en Zweden.

Naast de geboden links zijn er meer mogelijkheden.

Trein

met de trein naar finland

Hoewel de reis per trein langer duurt, geniet je wel op een rustige manier van het steeds weer wisselende landschap en uitzicht. Amsterdam naar Helsinki per trein (1502km) Dienstregeling en informatie over de treinverbinding: Bekijk de tarieven hierWebsite Finse Spoorwegen

Interrail

De beste tijd van het jaar om het reizen naar Finland te plannen, hangt grotendeels af van wat je wilt zien en wat je wilt doen. Als je van wintersport houdt en wilt genieten van de prachtige besneeuwde landschappen van Finland, dan zijn februari en maart de beste maanden. In deze maanden is de sneeuw diep genoeg om te genieten van veel activiteiten, zoals rendiersleeën, husky-safari’s, sneeuwschoenwandelen, skiën of langlaufen. Deze tijd van het jaar biedt ook een geweldige mogelijkheid om besneeuwde landschapsfoto’s te maken, die je waarschijnlijk in gedachten hebt als je aan Finland denkt.

Wat belangrijk is om te weten, is dat de andere wintermaanden zoals december of januari erg korte dagen hebben met ongeveer 3 uur daglicht. Dat beperkt je dagelijkse activiteiten aanzienlijk. Afgelopen februari (2021) was het meestal zonnig en de sneeuw was perfect om van de wintersport te genieten. Ook was de dag lang genoeg om alles te doen wat je wilt.

Als het om de zomermaanden gaat, nemen de meeste Finnen hun zomervakantie eind juni t/m juli. Een van de grootste feestdagen in Finland is midzomer, meestal in het weekend dat het dichtst bij 25 juni ligt. Rond deze maanden kun je het warmste weer verwachten, maar ook een, relatieve, drukte op het platteland. In de zomer is het Finse platteland op zijn mooist en perfect voor diverse activiteiten zoals wandelen, varen, fietsen, vissen of bessen plukken. Waar je op moet letten voordat je een zomervakantie plant, is dat juli een maand met de middernachtzon is, wat echt een prachtige ervaring is, het maakt je dagen veel langer en je kunt eindeloos genieten van de avond al dan niet bij een kampvuur bij een meer. Als je er gevoelig voor bent kan het het slapen soms wat moeilijker maken omdat de nachten helder blijven in deze tijd van het jaar.

 

reizen naar finland