Top 7 Supermarkten in Finland

Top 7 supermarkten in Finland

K-markt, CityMarket, Lidl, Alepa, Sale, Prisma en S-Market

Vergeleken met Nederland zijn de meeste supermarkten, zeker in de grote winkelcentra, erg groot met een zeer ruim aanbod artikelen, vaak ook non food. Door de alcohol wet van Finland zul je er geen wijn kunnen kopen. Wel mixdranken en bier met een alcoholpercentage van max. 5%. Voor wijn en andere alcoholhoudende dranken moet je in de ALKO (staats)winkels zijn.

De prijzen in de supermarkten zijn over het geheel genomen (veel) hoger dan in Nederland. K-Market en CityMarket zijn meestal het duurst en Lidl het goedkoopst.
Flessen en blikjes hebben statiegeld.

K-Markt en CityMarket

Top 7 supermarkten in Finland k-market

K-Market is de grootste supermarkt in Finland. K-Market heeft meer dan 50% van zijn winkels op slechts 1 km van woonwijken. K-Market en CityMarket bieden ook hun eigen huismerken aan, waaronder K-menu, Pirkka en Europe Shopper. Naast boodschappen doen, hebben veel K-Market locaties ook kleine cafés, buurtwinkels en restaurants.

k-citymarket

CityMarket is de grote broer van K-Market met enorme winkels die zich meestal in grote winkelcentra bevinden. De winkels hebben een zeer groot aanbod aan artikelen.

Lidl

lidl

Lidl is actief in verschillende regio’s in Finland. Het unieke verkoopargument van Lidl is het “geef de besparingen door aan de klant”-beleid, dat de nadruk legt op eenvoud en afvalvermindering.
Lidl biedt zowel merkproducten als zijn eigen budgetvriendelijke gourmetproducten, waarvan er veel in één land worden geproduceerd voor distributie in het wereldwijde netwerk. Daarnaast betrekt het bedrijf lokale producten uit de regio’s waar de winkels zich bevinden. Lidl is over het algemeen de goedkoopste supermarkt.

Alepa/Sale

alepa

Alepa is een vooraanstaande kruideniersketen in de regio Helsinki in Finland. Het is onderdeel van HOK-Elanto, dat behoort tot de S Group. De keten heeft 112 winkels verspreid over Helsinki en andere delen van Finland.
Voor drukke shoppers biedt Alepa een handige one-stop-oplossing voor hun boodschappen. Of je nu op zoek bent naar maaltijdingrediënten of snacks om mee te nemen naar je werk, Alepa heeft een brede selectie om aan verschillende voorkeuren te voldoen.

Sale

sale

De Sale-winkels, waarvan de prijzen over het algemeen wat hoger zijn, liggen meestal in de dorpen op het platteland.

Prisma en S-Market

prisma
Prisma is een budgetvriendelijke hypermarktketen. Het is ontworpen als een one-stop-shop, met alles van kruidenierswaren tot huishoudelijke artikelen, vrijetijdsproducten en kleding. Prisma heeft meer dan 11.000 consumentenartikelen op voorraad en heeft in totaal 60.000 producten beschikbaar voor klanten.
De winkels zijn strategisch gelegen nabij belangrijke verkeerswegen en bieden voldoende parkeergelegenheid. De winkelindeling is open en ruim, waardoor het gemakkelijk is om te navigeren en te vinden wat je nodig hebt.
Prisma locaties hebben vaak extra voorzieningen zoals speciaalzaken, tankstations, restaurants en tuincentra.

S-Market

s-market

S-Market is een andere supermarktketen binnen de S Group, met een focus op het leveren van een breed assortiment dagelijkse producten tegen concurrerende prijzen. Net als Prisma legt S-Market de nadruk op gemak en toegankelijkheid en voorziet in een breed spectrum van behoeften van klanten.