Finland vakantie in de zomer en in de winter

Finland vakantie

finland vakantieWil je naar Finland op vakantie? Dan ga je naar het land van de duizenden meren, rendieren, elanden, het Saimaa merengebied, Midzomer, Lapland, Helsinki, Savonlinna, Rovaniemi en het noorderlicht. Finland is heel divers. In de zomer kun je een prachtige rondreis door Finland maken en overnachten in een huisje aan het water en genieten van je eigen sauna. In het noorden van het land is het in dit seizoen 24 uur per dag licht dankzij de middernachtzon.

In de winter vriest het flink met veel sneeuw, Finland in een dan een sprookjesachtige witte wereld. Finland biedt dan diverse mogelijkheden, zoals skiën, langlaufen, safari’s met husky’s en rendieren, sneeuwscootertochten en je kunt genieten van het prachtige noorderlicht! Een Finland vakantie is onvergetelijk, in welk seizoen je ook gaat.

De beste tijd om naar Finland te reizen

Wat is de beste tijd om naar Finland te reizen en welke dingen mag je ’s zomers of ’s winters in Finland niet missen? Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom vindt je op deze website veel informatie voor jouw vakantie naar Finland.

middernachtzonGeniet 24 uur per dag van je Finland vakantie

Geniet van de rust en ruimte in de zomer van Finland. Altijd donker en koud? Welnee, in de Finse zomer zijn de dagen juist lang en warm. In de maanden juni en juli geniet je zelfs 24 uur lang van de middernachtzon.

Natuur en welzijn

Ver weg van de bewoonde wereld kom je in de Finse natuur helemaal tot rust. Aandacht voor natuur en welzijn zit in het DNA van de Finnen. Aan de basis van hun gezonde levensstijl liggen sport, beweging, natuur en… de sauna!

Sauna

sauna

Sauna is het enige Finse woord dat internationaal overgenomen Sauna is een deel van het dagelijks leven. Het ontspant de spieren en helpt om mentaal tot rust te komen. Ook tijd doorbrengen in de natuur heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Vakantie in Finland, relaxend voor lichaam en geest.

 

 

Geniet van een geweldige vakantie midden in de natuur

huisje in finlandVoor Finnen is de midzomernacht periode dé tijd om naar hun huisje te gaan en te relaxen in de natuur, op het water en in de sauna.
Geniet zelf ook van een geweldige vakantie midden in de natuur, in een gastvrij verblijf en huur een huisje aan het water met een eigen sauna en boot.
Ervaar hoe het leven is waar het rustig, stil en schoon is. Weg van de massa, in een geweldige omgeving en ervaar volledige ontspanning.