Savonlinna

savonlinna
Savonlinna – Kasteel Olavinlinna

Het gebied van Savonlinna is de parel van het Saimaameer. Savonlinna is een mooie en levendige stad met ongeveer 35000 inwoners in Oost-Finland, in de schoot van het Saimaa-meer. De gevarieerde natuur van het gebied van Savonlinna toont de schoonheid en gratie van het Finse merengebied. Vanuit Savonlinna kan een reiziger snel naar het prachtige landschap van Punkaharju dat zo kenmerkend is voor Finland, de ruige rotsachtige kusten van Kolovesi National Park, en de open wateren en vele eilanden van Linnansaari National Park.

Savonlinna zelf is gebouwd op eilanden, dus het Saimaameer is nooit ver weg.

De omgeving van Savonlinna is een paradijs voor mensen die graag tijd in de natuur doorbrengen. Tijdens de zomer kunt u zich verplaatsen met schepen, boten of zelfs kajaks. De bossen en oevers van het Saimaameer nodigen uit tot wandel- of paardrijexcursies. In de winter kunt u zich rond het Saimaa-meer verplaatsen door te skiën, schaatsen of sneeuwschoenwandelen. Het gebied van Savonlinna heeft ook veel andere mogelijkheden voor activiteiten. Naast tijd doorbrengen in de natuur kunt u paardrijden, skiën, zwemmen in de meren en spa’s, rotswanden en ijswanden beklimmen, golfen aan de oevers van het Saimaameer of curling spelen.

Savonlinna

Savonlinna is een interessante en cultureel rijke bestemming. Het Savonlinna Opera-festival is een cultureel evenement dat over de hele wereld bekend is, en met het Olavinlinna-kasteel als podium is het een unieke historische attractie. Naast opera biedt Savonlinna vele andere vormen van livemuziek, kunst, theater en geschiedenis aan iedereen die hier reist.

savonlinna - kasteel olavinlinna
Kasteel Olavinlinna

Rond Savonlinna zijn er veel kleine provincies en dorpen met attracties en happenings. In Kerimäki is er ’s werelds grootste houten kerk, en het Finse bosmuseum Lusto in Punkaharju, Savonranta en nog veel meer.

savonlinna
Kerimäki, grootste houten kerk ter wereld
Kerimäki, grootste houten kerk ter wereld
Kerimäki, interieur houten kerk
Kerimäki, interieur houten kerk
savonranta
Savonranta

Website: Visit Savonlinna