Hoe zijn de Finnen

Hoe zijn de Finnen. Finnen zijn warm, open en oprecht, ook al vertellen ze je misschien precies het tegenovergestelde.
Als je ooit een Fin hebt ontmoet, is de kans groot dat ze het over het gereserveerde karakter van hun landgenoten hebben gehad. Wees niet bang, we zijn geen zwijgzame bruten. Finnen zijn spraakzaam en gastvrij, maar de mythe van de teruggetrokken Fin is nog steeds springlevend in Finland. En Finnen, met hun zelfspot, zullen de eersten zijn die buitenlanders verwelkomen.
Een voorbeeld van een Finse grap: “Een introverte Fin kijkt naar zijn schoenen als hij met je praat; een extraverte Fin kijkt naar jouw schoenen”.

Hoe zijn de Finnen

Ze hebben ook de neiging weinig te zeggen en ‘onnodige’ small talk te vermijden en ze zijn beter in luisteren dan in praten. Ze worden niet zenuwachtig als het gesprek onderbroken wordt; stilte wordt beschouwd als een onderdeel van communicatie. Finnen beginnen zelden een gesprek met vreemden en zijn merkwaardig stil in de metro, de bus of de tram. In liften lijden ze aan dezelfde stomme verlegenheid als iedereen in de wereld.

Persoonlijke afstand in Finland. Finnen houden van nature afstand tot andere mensen, vooral als het gaat om mensen die ze niet persoonlijk kennen. Vanuit een Fins perspectief zou men zeggen dat het ze het gevoel geeft dat ze beleefd zijn en de andere persoon niet willen storen.

In een bus zitten Finnen bijvoorbeeld pas naast een andere persoon als alle mogelijke raamplaatsen zijn bezet en je de stoelen aan het gangpad moet gaan gebruiken.

Maar als je eenmaal een goed contact hebt met Finnen, zullen ze je grootste vrienden zijn.

50 culturele feiten over Finland die u helpen Finnen te begrijpen