Zomeractiviteiten in Finland

In de zomer zijn de dagen heel lang, dat merk je niet alleen in het noorden van Finland, maar ook in het zuiden. Ideaal voor zomeractiviteiten in Finland dus, zeker als je je realiseert dat er zoveel ruimte en water is om activiteiten te ondernemen.

zomeractiviteiten in finland

Fietsen

Fietsen is een uitstekende manier om wat meer van zowel de stad als het platteland te ervaren dan alleen met wandelen zou kunnen. In Helsinki kun je, als je geen eigen fiets mee hebt, heel eenvoudig een fiets gebruiken die op heel veel plaatsen geparkeerd staan. Maar ook in veel andere plaatsen kun je fietsen huren en schitterende tochten door de de natuur maken.

Fietsroutes in Finland 
wandelen in finland

Wandelen

Wandelen, of het nu in de stad is of in de natuur, je bent baas over je eigen route en lengte van de wandeling. In steden zijn er bij de plaatselijke toeristen informatie altijd plattegronden te vinden om een wandeling te kunnen maken. Ook in alle nationale parken zijn wandelingen uitgezet. Van eenvoudig tot voor de meer ervaren wandelaar. Neem bij langere wandelingen een telefoon en water mee.

Wandelen in Finland | Wandelen en fietsen in Oost Finland (Savonlinna, Kerimäki en Savonranta)


 

kanoen saimaa

Kanoën en roeien

Als je de natuur op een heel andere manier wilt ervaren en jij het Saimaameer wilt verkennen, kun je op veel plaatsen een kano of kajak huren en tochten maken. Van een tocht van een dag tot meerdaagse tochten waarbij je in de vrije natuur kampeert (je moet enige buitenervaring en goede zwemvaardigheden hebben). Ook kun je roeiboten, al dan niet met een fluistermotor, huren. Maar ook in het zuiden rond Lahti en Helsinki zijn veel mogelijkheden.

Kanoën en roeien in Finland


 

raften in finland

Raften

Raften, het is heel spannend om met het kolkende schuim meegevoerd te worden in een rubber- of houten boot. Als je van rivieren en stroomversnellingen houdt, ga dan eens naar het noorden, waar de snelstromende rivieren je kunnen meevoeren. Het beroemde Oulanka National Park in Kuusamo is de thuisbasis van enkele van de langste en meest gevarieerde stroomversnellingen van Finland.

Raften in Finland


 

vissen in finland

Vissen

Als het land met de meeste wateren ter wereld, biedt Finland diverse mogelijkheden voor het vangen van verschillende soorten vis. Maar liefst 10% van het oppervlak van Finland is bedekt met water. Vissen aan de rand van een stad is net zo gemakkelijk als op een meer in de wildernis. Je kunt er zelf op uittrekken of meegaan met een georganiseerde vistocht.

Vissen in Finland