slide 03
slide 02
slide 04
slide 05
slide 18
slide 15
slide 06
slide 07
slide 08
slide 09
slide 11
slide 13
slide 14
slide 16
slide 17
slide 10
slide 12
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
previous arrow
next arrow
horizontale lijn

Een overzicht van de mooiste steden in Finland
Klik op een pin voor meer informatie.

horizontale lijn
horizontale lijn

Top 5 steden

Helsinki, Tampere, Turku, Savonlinna, Kuusamo

horizontale lijn

 

 

Porvoo

Porvoo 1

Porvoo, de op een na oudste stad van het land, heeft een historisch centrum en is prachtig om te zien. Oude pakhuizen langs de rivier de Porvoo en prachtig geplaveide straatjes met schilderachtige huizen en winkeltjes, die wegkronkelen van de oevers.
Het dateert uit de Middeleeuwen en de nabijheid van Helsinki maakt het een populaire dagtocht en de kleurrijke houten huizen maken het een ideale plek om te bekijken.

porvoo

Met een geweldige culinaire scene en het heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Dit alles maakt Porvoo zeker een bezoek waard.

Wat is er te doen in Porvoo: Oude binnenstad, de Domkerk, Runeberg huis, Boottocht, Kasteel heuvels, Söderskär Majakka (Vuurtoren), The Devil’s Stairs.

Porvoo info | Bekijk de kaart |

horizontale lijn

Lappeenranta

Lappeenranta

Lappeenranta ligt aan de oever van het grootste meer van het land. Het heeft een lange en gevarieerde geschiedenis, veranderend van een garnizoensstad in een kuuroord. Ooit maakten de Russen deel uit van het Zweedse rijk, maar op een gegeven moment regeerden ze er ook, voordat ze een groot deel ervan vernietigden tijdens de Winteroorlog.
Tegenwoordig maken het enorme fort en de spa de stad nog steeds een bezoek waard, net als het prachtige Saimaameer, met zijn mooie cafés en terrassen aan de haven.

Lappeenranta fort

Omdat het zo dicht bij Rusland ligt, is er een heerlijke mix van culturen en is het een populaire toeristische bestemming.

Wat is er te doen in Lappeenranta: Oude binnenstad, Lappeenranta fort, Grootste zandkasteel (Hiekkalinna), Cavalerie museum, Karelië luchtvaart museum, Houten Lappeen Marian kerk, Salpalinja

Lappeenranta info | Bekijk de kaart |

horizontale lijn

Rauma

raumaa

De uitgestrekte oude binnenstad van Rauma, met het prachtige marktplein en het oude houten centrum, is opmerkelijk het grootste in alle Scandinavische landen. Het is een voormalig handelscentrum en het is heerlijk om door de oude straten te dwalen en te genieten van de fantastische architectuur.
Rauma is nog steeds een belangrijke havenstad, dankzij de geweldige ligging aan de Botnische Golf. Rauma staat bekend om zijn kantklossen en viert dit rijke erfgoed elk jaar met een levendig festival.

rauma
Photo By Jussi Hellsten

Rauma is een levend museum en een van de Finse UNESCO-werelderfgoed locaties.
Soms hoor je ‘Rauman gial’, een lokaal dialect dat opnieuw het rijke culturele erfgoed van de stad benadrukt. Met veel kleine eilanden voor de kust, is het heerlijk om ze in de zomer te verkennen, terwijl er in de winter veel wintersporten te beleven zijn.

Wat is er te doen in Rauma: Oude stad met marktplein (wandelgebied), De kerk van het Heilige Kruis, Rauma watertoren, Vanha Raatihuone (oude stadhuis), Kiikartorni (Uitkijktoren), Museum over de zeevaartgeschiedenis,  Smalste straat van Finland, de Kitukränn

Rauma info| Bekijk de kaart |

horizontale lijn

Vaasa

vaasa

Vaasa ligt aan de Botnische Golf en het heeft een grote Zweedse bevolking – het is in feite vernoemd naar Zweedse royalty’s. Ooit geregeerd door de Russen, brandde de oude stad tijdens een grote brand af, dus het grootste deel van de stad is relatief modern.
Omdat er drie universiteiten in Vaasa zijn, zijn er veel bars en restaurants om dorstige studenten te verwennen.

vaasa

Er zijn een aantal geweldige musea te vinden, evenals een levendige kunst- en cultuurscene. Een populaire gezinsbestemming, er zijn veel geweldige buitenactiviteiten waar mensen van kunnen genieten, de nabijgelegen Kvarken-archipel is geweldig om te verkennen.

Wat is er te doen in Vaasa: Ruïnes van Oud-Vaasa, Markthal, Kuntsi Museum voor Moderne Kunst, Terranova Museum, Söderfjärden-krater met bezoekerscentrum Meteoria, Replot-brug (langste brug van Finland), Maritiem museum, Fotografiemuseum en musea over de thema’s oorlog, veteranen, auto’s, arbeiders en meer.

Vaasa info| Bekijk de kaart |

horizontale lijn

Jyväskylä

Jyväskylä

Jyväskylä ligt tussen twee meren, is prachtig gelegen en is de grootste stad in het Finse merengebied. Een levendige plek, er zijn een aantal prachtige architecturale ontwerpen te zien en de prachtige ligging naast de meren draagt alleen maar bij aan het schilderachtige uiterlijk van de stad.
De jeugdige bevolking blaast energie en leven in de straten, en er is een geweldig nachtleven, evenals een aantal mooie kunstlocaties om te bezoeken.

Jyväskylä

In tegenstelling tot zijn vredige uiterlijk, organiseert Jyväskylä het Wereldkampioenschap rally’s – bezoekers komen massaal naar de stad wanneer dit evenement plaatsvindt.
In de zomer is het een fantastische plek om te bezoeken, er zijn tal van mooie stranden en zwemplekken verspreid langs de oevers van het meer.

Wat is er te doen in Jyväskylä: Petäjävesi Oude Kerk, Harju heuvel & Vesilinna uitkijktoren, Lutakko haven, Päijännemeer cruise, Oravivuori Uitkijktoren, Kauppakatu voetgangers winkelgebied, Are plein.

Jyväskylä info| Bekijk de kaart |

horizontale lijn

Joensuu

joensuu

Joensuu ligt aan de rivier de Pielis en is een levendige universiteitsstad – de jeugdige bevolking maakt het een leuke en vriendelijke plek om te bezoeken. De stad, gesticht door tsaar Nikolai I, heeft ironisch genoeg een interessant museum dat de Finse Winteroorlog tegen de Sovjets in de Tweede Wereldoorlog documenteert. Ook zijn er enkele andere culturele attracties waar bezoekers van kunnen genieten

Joensuu

.
Door zware bombardementen is het grootste deel van Joensuu verwoest, waardoor de stad nu een moderne uitstraling heeft. Vanaf hier kun je gemakkelijk de wildernis van het nabijgelegen Karelië in.

Wat is er te doen in Joensuu: Stadhuis van Joensuu, Pyhän Nikolaoksen kerk, Pohjois-Karlajan museum, Joensuu Taidemuseum Onni, Botanische tuin Botania, Joensuu Bunkermuseum, Nationaal Park Koli

Joensuu info| Bekijk de kaart |

horizontale lijn

Kuopio

kuopio

Kuopio ligt aan de oevers van het meer van Kallavesi. Het maakt met de uitgestrekte bossen en waterwegen een genot om te bezoeken, en de stad komt echt tot leven tijdens de zomer. Er zijn verschillende geweldige musea en restaurants in de stad en het heeft de grootste rooksauna ter wereld!

kuopio


Een geweldige tijd om het te bezoeken is in juni, wanneer er een fantastisch dansfestival plaatsvindt. Er zijn veel leuke buitenactiviteiten, zoals een cruise maken over het meer, wandelen in de bossen of gewoon lekker luieren aan de oever van het meer.

Wat is er te doen in Kuopio: Binnenstad, Uitkijktoren op de Puijo-heuvel, Fins orthodoxe kerk, Rondvaartboot door de haven en in de winter husky safari’s, sneeuwscooteren, ijsvissen, abseilen en ijszwemmen

Kuopio info| Bekijk de kaart |

horizontale lijn

Oulu

oulu

Oulu, een welvarende stad, is prachtig gelegen op verschillende eilanden die met elkaar zijn verbonden door kleine bruggen die de waterwegen oversteken. De Oulujoki-rivier loopt ook door de stad op weg naar de Botnische Golf.

oulu

Er is een prachtig plein aan het water vol winkels, restaurants en eetstalletjes waar bezoekers van kunnen genieten. In de zomer is het er stampvol en Finnen proberen het meeste uit de zon te halen. De universiteit is gespecialiseerd in technologie en de studentenpopulatie draagt bij aan het energieke gevoel, dat zich manifesteert in een levendige muziek- en cultuurscene.

Wat is er te doen in Oulu: Marktplein met terrassen, Kathedraal van Oulu, Botanische tuinen (campus Universiteit van Oulu), Hupisaaret-park, Merimiehenkotimuseum ( matrozenmuseum), Kierikki Stone Age Centre, Openluchtmuseum van Turkansaari, Oulu Music Festival en het Irish Festival.

Oulu info| Bekijk de kaart |

horizontale lijn

Kemi

kemi

Kemi is een typisch Finse badplaats. Gelegen aan de Botnische Golf, is het een rustige stad die het meest bekend staat om twee dingen: het grootste sneeuwhotel in Finland (Lumilinna) en Santa’s Seaside Retreat. En hoewel beide must-sees zijn tijdens je bezoek aan deze magische stad, is het de natuur die je echt zal verbazen.

kemi sneeuwhotel

Huur een sneeuwscooter voor een paar uur en trek over de bevroren golf. Ja, de hele Botnische Golf is in de winter bevroren! Het zorgt voor een ongelooflijke ervaring.

Wat is er te doen in Kemi: Lumilinna Sneeuw Kasteel, Meevaren met  de iJsbreker Sampo, Sculpturen, restaurants en speelplaats gemaakt van ijs en sneeuw

Kemi info| Bekijk de kaart |

horizontale lijn

Rovaniemi

Rovaniemi kerstdorp

Rovaniemi, gelegen in het uiterste noorden van het land, direct naast de poolcirkel, is de hoofdstad van Lapland en de thuisbasis van de kerstman. Als zodanig is het een populaire toeristische bestemming, hoewel de functionele en eenvoudige gebouwen niet de meest aantrekkelijke zijn. Dit komt omdat de stad in de Tweede Wereldoorlog bijna volledig is verwoest.
Het mooie Arktikum museum biedt een interessante kijk op lokale tradities en geschiedenis, evenals de cultuur van het Sami-volk.

rovaniemi

Hoewel Rovaniemi zelf relatief weinig inspirerend is, maken de nabijgelegen attracties in het Santa Claus Village en de prachtige landelijke omgeving het een geweldige stad om te stoppen op weg naar het noorden boven de poolcirkel.

Wat is er te doen in Rovaniemi: Santa Claus Village, Arktikum museum, Rauna Wildlife Park, Angry Bird speelpark (gratis), hiking, zomer-bobsleeën en golf in Ousanvaara en in de winter skiën, snowboarden, sleeën en langlaufen

Rovaniemi info| Bekijk de kaart |

horizontale lijn