Kummakivi balancerende rots

Kummakivi balancerende rots is een rots in Finland van 500.000 kg die al 11.000 jaar boven op een andere rots balanceert.

Kummakivi
 

Er zijn bepaalde natuurverschijnselen in de wereld die ons allemaal het hoofd op hol brengen. Zo’n natuurwonder is Kummakivi, een geologische formatie in de dichte bossen van Finland. Het mysterieuze schouwspel is dat van een reusachtige rots die een ongelooflijke evenwichtsoefening doet op een schijnbaar gladde, gebogen heuvel. Er is nog steeds geen wetenschappelijke verklaring voor hoe de rots, waarvan de naam in het Fins vertaald kan worden als “vreemde rots”, in zo’n verbijsterende positie terecht is gekomen, maar ziet hij er niet ongewoon uit?

 

Kummakivi

 

Sommige Finse folklore verklaart de vreemde plaatsen van deze reuzenstenen door te zeggen dat trollen (of reuzen) ze daarheen droegen, gooiden of rolden.

Locatie: Valtola, Southern Savonia, Finland

Coördinaten:
61°29’36.7″N 28°25’46.3″E
61.49352642, 28.42951939

 

kummakivi

 

Kummakiventie, Ruokolahti, ligt in de buurt van Kummakivi. Er zijn twee manieren om bij de steen te komen: via het bospad vanuit Kummakiventie of door langs de oever van het Pitkäjärvi meer naar Sammalsilla te lopen. Het pad leidt over het meer en vervolgens naar de steen.

 

Kummakivi