Cultuur

Het vernieuwde auditorium van Olavinlinna is beter dan ooit

Het vernieuwde auditorium van Olavinlinna is beter dan ooit. Kasteel Olavinlinna in Savonlinna biedt plaats aan het jaarlijkse opera festival.

Het vernieuwde auditorium van het Olavinlinna is beter dan ooit

Dankzij een recente opknapbeurt is het auditorium van Olavinlinna nu beter dan ooit. De stoelen zijn nieuw, het zicht op het podium is verbeterd en een nieuw dak beschermt het publiek tegen verrassende zomerse buien. Het belangrijkste is echter nog steeds hetzelfde: de unieke sfeer en de geweldige akoestiek binnen de bakstenen muren van het kasteel.

“Na een ingrijpende renovatie van het auditorium kunnen we met vertrouwen stellen dat het kijken naar opera in Olavinlinna nu buitengewoon plezierig is. De nieuwe, zachtere stoelen maken je avond nog comfortabeler. Bovendien is de zichtbaarheid verbeterd door afwisselende rijen opzij te schuiven, wat zorgt voor betere zichtlijnen naar het podium.” aldus Jukka Pohjolainen, Hoofd Producties.
Een ander zichtverhogend kenmerk is de uitlijning van de stoelen in bepaalde delen van het auditorium. De stoelen rechts van de kraampjes zijn naar het midden van het podium gericht, waar de meeste actie plaatsvindt.