Natuur in Finland

Boomknuffelwedstrijd Finland

Boomknuffelwedstrijd Finland

Een eigenzinnig Fins gebruik trok deze week de aandacht van de internationale media toen de jaarlijkse wereldkampioenschappen boomknuffelen afgelopen weekend werden gehouden in het HaliPuu-bos in Levi, Lapland.

Boomknuffelwedstrijd Finland
Photo credit: HaliPuu

Het kampioenschap, dat pas vorig jaar van start ging, omvat drie categorieën boomknuffelen: snel knuffelen, toewijding en freestyle knuffelen. Het evenement van dit jaar omvatte deelnemers (alle inwoners van de nabijgelegen stad Levi) die Finland, Zwitserland, Duitsland, Italië, Australië, Schotland, Hongarije en Spanje vertegenwoordigden.

Vanwege reisbeperkingen was deelname alleen op uitnodiging; de organisatoren hebben echter iedereen die geïnteresseerd is aangemoedigd om deel te nemen aan de online TreeHugging World Championships 2021. Deelnemers konden tot uiterlijk 28 augustus een foto inzenden waarop ze hun favoriete boom knuffelen.

Kampioenschap boomknuffelen wortelt in Finland

Het tweede jaarlijkse wereldkampioenschap boomknuffelen vond dit jaar plaats in het HaliPuu-bos in Levi, Lapland. Regerend kampioen Stefania uit Italië werd voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de overall beste boomknuffelaar.

Vertegenwoordigers uit Australië en Hongarije wonnen de inwijdingsronde door hun passie voor het knuffelen van bomen effectief te demonstreren, terwijl Schotland het hoogst scoorde in de categorie freestyle. Anya uit Zwitserland won de snelheidscategorie na het omhelzen van bijna 11 bomen in één minuut.

De virtuele wedstrijd, die openstaat voor mensen over de hele wereld, liep af op 28 augustus. De prijs omvat een treinreis voor twee personen van Helsinki naar Lapland en een verblijf van een week in een hotel in Levi.

Origineel verhaal is gepubliceerd door de Barentsz Observer en Femina en is hier en hier te vinden.